Wat gebeurt er met mijn e-mailadres wanneer ik overstap op glasvezel?

Dit is een veel gestelde vraag tijdens het keuzeproces voor een nieuwe dienstaanbieder. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een e-mailadres en voor veel mensen is dit onmisbaar. In de meeste gevallen betekent een overstap naar een nieuwe dienstaanbieder dat je je e-mailadres gewoon kunt behouden. Maar dit is niet altijd het geval. Hieronder nemen we de verschillende mogelijkheden met je door.

Je e-mailadres blijft behouden
Vaak kun je je huidige e-mailadres gewoon blijven gebruiken. Namelijk wanneer je:

– Een provider onafhankelijk e-mailadres hebt. Denk aan e-mailadressen die eindigen op @hotmail.com, @outlook.com, @live.nl, @gmail.com, @yahoo.com of @icloud.com (voorbeeld: voornaam@gmail.com).

– Een e-mailadres gebruikt die gekoppeld is aan je eigen domeinnaam. Je hebt bijvoorbeeld een eigen website (voorbeeld: website www.bedrijfsnaam.nl/ emailadres info@bedrijfsnaam.nl).

– Een e-mailadres hebt dat eindigt op @kpnplanet.nl, @planet.nl, @wxs.nl, @hetnet.nl of @freeler.nl. Je kunt dan kiezen voor een ; e-mail only’ abonnement en je e-mailadres behouden. Vraag je huidige provider naar de mogelijkheden.

De voordelen van een nieuw e-mailadres
Heb je geen provider onafhankelijk e-mailadres en kies je niet voor een e-mail only abonnement? Dan gaat jouw huidige e-mailadres verloren bij de overstap naar een nieuwe dienstaanbieder. Je kunt deze overstap zien als een mooi moment om te kiezen voor een provider onafhankelijk e-mailadres of een e-mailadres gekoppeld aan je eigen domeinnaam. Een nieuw e-mailadres heeft bijvoorbeeld ook als voordeel dat je e-mailadres niet meer bekend is bij bedrijven die je ‘spam’ sturen. Wij nemen deze twee opties even kort met je door.

Een e-mailadres gekoppeld aan je eigen domein
Wanneer je beschikt over een eigen website, biedt je hostingpakket je de optie om een e-mailadres op je eigen domein aan te maken. Je e-mailadres komt er dan als volgt uit te zien: website www.bedrijfsnaam.nl/ e-mailadres voornaam@bedrijfsnaam.nl. Een e-mailadres gekoppeld aan je domeinnaam zorgt voor een professionele uitstraling in je contact met bijvoorbeeld leveranciers of klanten.

Een provider onafhankelijk e-mailadres
Heb je geen eigen domein, maar wil je toch graag een e-mailadres die niet gekoppeld is aan een dienstaanbieder? Dan kun je overstappen naar een provider onafhankelijk e-mailadres. Een e-mailadres die niet gekoppeld is aan een provider heeft als voordeel dat je je e-mailadres niet meer zult verliezen bij toekomstige wisselingen. Een provider onafhankelijk e-mailadres kun je gratis aanmaken bij onder andere de volgende aanbieders: www.outlook.com, www.gmail.com of www.yahoo.com.