Steeds meer kernen dragen bij aan het benodigde percentage!

Op dit moment heeft 17,9% van de bewoners binnen de bebouwde kom zich aangemeld. Met nog 9 weken te gaan tot 1 oktober is dit een mooie tussenstand! Als we met zijn allen de schouders er onder blijven zetten hebben we er alle vertrouwen in dat er ook glasvezel komt binnen de bebouwde kom!

Het aantal kernen met “voldoende deelname” groeit
Steeds meer kernen zitten gemiddeld boven de 35% en dragen hiermee positief bij aan het totaal percentage voor Súdwest Fryslân. Ook zijn er kernen waar het aantal aanmeldingen nog wat achter blijft. Ook zijn er kernen waar het aantal aanmeldingen nog wat achter blijft. Het onderstaande overzicht laat zien hoeveel aanmeldingen er minimaal nog nodig zijn per kern, zodat ook deze kernen een positieve bijdragen leveren aan het benodigde percentage van 35%.

In de plaatsen met een vinkje hebben veel bewoners zich al aangemeld. Om er zeker van te zijn dat er ook daadwerkelijk glasvezel komt in jouw woonplaats, is het ook voor deze kernen belangrijk dat het aantal aanmeldingen blijft toenemen. Om te kunnen starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk moet voor heel Súdwest Fryslân het gemiddelde uiteindelijk 35% zijn. Op dit moment kijken we samen met de dorpsbelangen naar een aanpak voor alle kernen in Súdwest Fryslân. Vanaf half augustus zal het overzicht met de aantallen wekelijks worden bijgewerkt.

Laten we er samen voor gaan!
Vind je het belangrijk dat er glasvezel komt in jouw woonplaats? Help dan mee om de benodigde 35% te halen! Attendeer je buren, vrienden en/of familie en overtuig ze van de noodzaak en voordelen van glasvezel. Sommige inwoners willen graag op weg geholpen worden of vinden het fijn om hulp te krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Uiteraard staan ook de dienstaanbieders en lokale verkopers bij jou in de buurt klaar voor advies en hulp bij het afsluiten van een abonnement.