Glasvezel voor Ooststellingwerf

Goed nieuws! De glasvezelcampagne voor de kernen in Ooststellingwerf is gestart. Inwoners van Appelscha, Donkerbroek, Elsloo, Haule, Haulerwijk, Makkinga, Nijberkoop, Oldeberkoop, Ravenswoud en Waskemeer kunnen zich vanaf nu aanmelden. Heeft op woensdag 6 mei 35% van de bewoners zich aangemeld? Dan komt er glasvezel!

De coöperatie DFMopGlas maakt zich al jaren hard voor de aanleg van glasvezel in Friesland. Het doel van de coöperatie is om ervoor te zorgen dat álle inwoners van de dorpskernen en het buitengebied worden voorzien van glasvezel; met elkaar en voor elkaar. Vanuit die coöperatieve gedachte is DFMopGlas in 2019 een samenwerking gestart met Glasvezel buitenaf. Door samen op te trekken is het mogelijk om alle bewoners, die op dit moment nog niet in aanmerking komen voor glasvezel, een gunstig glasvezelaanbod te doen. Na gezamenlijke campagnes in De Fryske Marren, Súdwest Fryslân en een deel van Noardwest Fryslân starten we nu met een campagne in Ooststellingwerf. Zo hebben niet alleen de inwoners van het buitengebied, maar ook de inwoners van de kernen binnenkort de mogelijkheid om gebruik te maken van de supersnelle verbinding.

Informatieavonden

De glasvezel informatieavonden worden in navolging van de richtlijnen van het RIVM in verband met de ontwikkelingen van het coronavirus afgelast. Daarom hebben 8 april aanstaande een liverstrem gepland om u alsnog de presentatie te geven die wij anders op de informatieavond zouden verzorgen  Na de presentatie beantwoorden wij live vragen! Klik hier om naar ons YouTube kanaal te gaan.

Aanbod

Om te kunnen profiteren van de voordelen van glasvezel, sluit je een abonnement af bij een dienstaanbieder voor internet, televisie en/of telefonie. Naast dit abonnement betaal je een eenmalige bijdrage van €250,- aan de coöperatie voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de glasvezelaansluiting (deze betaal je als de aansluiting is gerealiseerd).

Bij het afsluiten van een abonnement word je automatisch lid van de coöperatie DFMopGlas U.A.  Dit lidmaatschap bedraagt € 10,- per jaar.

De dienstaanbieders

Wij leggen een open glasvezelnetwerk aan. Dat betekent dat verschillende dienstaanbieders hun diensten kunnen aanbieden via het glasvezelnetwerk. Je kunt nu kiezen uit de vijf onderstaande dienstaanbieders. Zij hebben verschillende pakketten die passen bij iedere situatie. Volop keuze dus en gegarandeerd dat je een pakket vindt dat aansluit op jouw persoonlijke wensen. Klik voor meer informatie of aanmelden op het logo.

Wil jij graag glasvezel? Meld je dan voor 6 mei 2020 aan bij één van bovenstaande dienstaanbieders en sluit een glasvezelabonnement af. Dit kan rechtstreeks bij een dienstaanbieder of via één van de onderstaande lokale verkopers. Heeft minimaal 35% van de inwoners zich aangemeld, dan komt er glasvezel!

Lokale verkopers

Heb je hulp nodig bij je keuze voor een glasvezelabonnement of wil je graag persoonlijk advies? Of wil je weten wat een glasvezelaansluiting betekent voor jouw binnenhuisinstallatie, zoals bekabeling en apparatuur? Bezoek één van de lokale elektro- en ICT-bedrijven in jouw buurt of maak een afspraak. Hieronder vind je een overzicht van onze lokale verkopers.

Experience Computers Oosterwolde

Molenweg 4
0516-438190
www.experiencecomputers.nl

Expert
Oosterwolde

Het Oost 4-6
0516-512220
www.expert.nl/oosterwolde

Just Connect
Oldeberkoop

Wolvegasterweg 4
0516-451700
www.justconnect.nl

PC-Hemrik
Hemrik

Binnenwei 105
085-2220828
www.pchemrik.nl

Joomlabeheerder Appelscha

Smidslaantje 7 info@joomlabeheerder.nl www.joomlabeheerder.nl

Optie 1 Lemmer

Nieuwedijk 7
0514-533358
www.optie1.nl/winkel/lemmer/

De voordelen van glasvezel

klaarvoordetoekomst_rood

Klaar voor de toekomst

Steeds meer dagelijkse en vooral toekomstige ontwikkelingen vragen om een goede verbinding. Glasvezel kan oneindige hoeveelheden data aan. Daarmee ben je klaar voor de toekomst!

supersnelstabiel_rood

Snel en stabiel

Met glasvezel beschik je over je eigen aansluiting. Je hoeft jouw verbinding met niemand te delen en hebt nooit last van digitale spitsuren en storingen. Zo is jouw verbinding altijd snel en stabiel.

keuzevrijheid_rood

Keuzevrijheid

Je hebt de keuze uit verschillende dienstaanbieders, zodat je niet meer afhankelijk bent van maar één aanbieder. Dus nu en in de toekomst heb je altijd de vrijheid om over te stappen.

uploaddownload_rood

Upload = download

Met glasvezel is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Waar uploaden bij andere verbindingen vaak wel 20 keer langer duurt dan downloaden, is dit bij glasvezel gewoon gelijk. Wel zo handig... en snel!

waarvoorjegeld_rood

Waar voor je geld

Voor glasvezel ben je net zoveel geld kwijt als voor je huidige abonnement, maar dan mét de voordelen van glasvezel. Daarnaast betekent een glasvezelaansluiting vaak dat je eigen woning meer waard wordt. Een slimme keuze dus!

goedvoorhetmilieu_rood

Goed voor het milieu

Communicatie via glasvezel verbruikt weinig energie. Er komen geen giftige stoffen vrij in de grond en er is minder isolatiemateriaal nodig. Het netwerk heeft een lange levensduur en vereist weinig onderhoud.

Video's

Columns en nieuws

Zorgen over zorg van Jaap Bosma, 31 maart 2020

Agenda

Hieronder vind je alle belangrijke evenementen en bijeenkomsten rondom de glasvezelcampagne. 

Informatieavonden

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en hebben derhalve alle informatieavonden tot en met 28 april afgelast. Houd de website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Op deze datum bekijken we of de benodigde 35% is gehaald en de aanleg van glasvezel in Ooststellingwerf een GO of een NO GO krijgt. 

Contact

Meer informatie
Heb je vragen over het glasvezelproject? Dan kun je telefonisch contact opnemen. Dit kan op telefoonnummer
088 – 75 85 800 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Facebook
Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws: Glasvezel voor Ooststellingwerf