Glasvezel voor Ooststellingwerf

De glasvezelcampagne voor de kernen in Ooststellingwerf heeft op 6 mei de deadline bereikt.

De glasvezelcampagne voor de kernen in Ooststellingwerf heeft op 6 mei de deadline bereikt. We moeten helaas concluderen dat we de doelstelling van 35% aanmeldingen niet gehaald hebben. Wat betekent dit voor de glasvezelcampagne? Het doel van DFMopGlas is en blijft glasvezel voor de hele Mienskip. Wij gaan met de lokale verkopers en plaatselijke belangen in gesprek om nog betere aanknopingspunten te vinden in de kernen waar de aanmeldingen het laagst waren. Mochten we de glasvezelcampagne weer oppakken, dan zullen we alle huishoudens en bedrijven in het gebied hierover persoonlijk informeren. De laatste informatie vind je ook op de website, houd dus deze pagina in de gaten!

Als je je al hebt aangemeld; super! Je aanmelding blijft geldig. Je gaat uiteraard pas betalen als je de aansluiting in huis hebt. Heb je je nog niet aangemeld, maar wil je wel graag glasvezel? Aanmelden kan nog steeds bij de lokale verkopers en online.

De coöperatie DFMopGlas

De coöperatie DFMopGlas maakt zich al jaren hard voor de aanleg van glasvezel in Friesland. Het doel van de coöperatie is om ervoor te zorgen dat álle inwoners van de dorpskernen en het buitengebied worden voorzien van glasvezel; met elkaar en voor elkaar. Vanuit die coöperatieve gedachte is DFMopGlas in 2019 een samenwerking gestart met Glasvezel buitenaf. Door samen op te trekken is het mogelijk om alle bewoners, die op dit moment nog niet in aanmerking komen voor glasvezel, een gunstig glasvezelaanbod te doen. Na gezamenlijke campagnes in De Fryske Marren, Súdwest Fryslân en een deel van Noardwest Fryslân starten we nu met een campagne in Ooststellingwerf. Zo hebben niet alleen de inwoners van het buitengebied, maar ook de inwoners van de kernen binnenkort de mogelijkheid om gebruik te maken van de supersnelle verbinding.

Aanbod

Om te kunnen profiteren van de voordelen van glasvezel, sluit je een abonnement af bij een dienstaanbieder voor internet, televisie en/of telefonie. Naast dit abonnement betaal je een eenmalige bijdrage van €250,- aan de coöperatie voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de glasvezelaansluiting (deze betaal je als de aansluiting is gerealiseerd).

Bij het afsluiten van een abonnement word je automatisch lid van de coöperatie DFMopGlas U.A.  Dit lidmaatschap bedraagt € 10,- per jaar.

De dienstaanbieders

Wij leggen een open glasvezelnetwerk aan. Dat betekent dat verschillende dienstaanbieders hun diensten kunnen aanbieden via het glasvezelnetwerk. Je kunt nu kiezen uit de vijf onderstaande dienstaanbieders. Zij hebben verschillende pakketten die passen bij iedere situatie. Volop keuze dus en gegarandeerd dat je een pakket vindt dat aansluit op jouw persoonlijke wensen. Klik voor meer informatie of aanmelden op het logo.

Wil jij graag glasvezel? Aanmelden kan nog steeds bij één van bovenstaande dienstaanbieders en sluit een glasvezelabonnement af. Dit kan rechtstreeks bij een dienstaanbieder of via één van de onderstaande lokale verkopers. Je gaat pas betalen als de aansluiting is geplaatst! De deadline van 6 mei is helaas nog niet behaald, maar mocht er een verlenging komen moeten we 35% halen. Heeft minimaal 35% van de inwoners zich aangemeld, dan komt er glasvezel!

Lokale verkopers

Heb je hulp nodig bij je keuze voor een glasvezelabonnement of wil je graag persoonlijk advies? Of wil je weten wat een glasvezelaansluiting betekent voor jouw binnenhuisinstallatie, zoals bekabeling en apparatuur? Bezoek één van de lokale elektro- en ICT-bedrijven in jouw buurt of bel voor een afspraak. Hieronder vind je een overzicht van onze lokale verkopers. En vergeet ook niet onze tientjesactie! Want met jouw aanmelding bij een lokale verkoper kun je een vereniging of plaatselijke belang steunen! De lokale verkoper zal €10,- doneren aan de club die jij wilt steunen. En als het deelnamepercentage in jouw kern op 6 mei meer dan 40% is, dan doet DFMopGlas daar nog eens €10,- bovenop! Informeer bij de lokale verkoper welke verenigingen zijn aangesloten.

Experience Computers Oosterwolde

Molenweg 4
0516-438190
www.experiencecomputers.nl

Expert
Oosterwolde

Het Oost 4-6
0516-512220
www.expert.nl/oosterwolde

Joomlabeheerder Appelscha

Smidslaantje 7 info@joomlabeheerder.nl www.joomlabeheerder.nl

Just Connect
Oldeberkoop

Wolvegasterweg 4
0516-451700
www.justconnect.nl

PC-Hemrik
Hemrik

Binnenwei 105
085-2220828
www.pchemrik.nl

De voordelen van glasvezel

klaarvoordetoekomst_rood

Klaar voor de toekomst

Steeds meer dagelijkse en vooral toekomstige ontwikkelingen vragen om een goede verbinding. Glasvezel kan oneindige hoeveelheden data aan. Daarmee ben je klaar voor de toekomst!

supersnelstabiel_rood

Snel en stabiel

Met glasvezel beschik je over je eigen aansluiting. Je hoeft jouw verbinding met niemand te delen en hebt nooit last van digitale spitsuren en storingen. Zo is jouw verbinding altijd snel en stabiel.

keuzevrijheid_rood

Keuzevrijheid

Je hebt de keuze uit verschillende dienstaanbieders, zodat je niet meer afhankelijk bent van maar één aanbieder. Dus nu en in de toekomst heb je altijd de vrijheid om over te stappen.

uploaddownload_rood

Upload = download

Met glasvezel is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Waar uploaden bij andere verbindingen vaak wel 20 keer langer duurt dan downloaden, is dit bij glasvezel gewoon gelijk. Wel zo handig... en snel!

waarvoorjegeld_rood

Waar voor je geld

Voor glasvezel ben je net zoveel geld kwijt als voor je huidige abonnement, maar dan mét de voordelen van glasvezel. Daarnaast betekent een glasvezelaansluiting vaak dat je eigen woning meer waard wordt. Een slimme keuze dus!

goedvoorhetmilieu_rood

Goed voor het milieu

Communicatie via glasvezel verbruikt weinig energie. Er komen geen giftige stoffen vrij in de grond en er is minder isolatiemateriaal nodig. Het netwerk heeft een lange levensduur en vereist weinig onderhoud.

Agenda

Op deze datum bekijken we of de benodigde 35% is gehaald en de aanleg van glasvezel in Ooststellingwerf een GO of een NO GO krijgt. 

Nieuws en columns

Kijk voor de laatste updates, columns en vlogs onder NIEUWS

Video's

Contact

Meer informatie
Heb je vragen over het glasvezelproject? Dan kun je telefonisch contact opnemen. Dit kan op telefoonnummer
088 – 75 85 800 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Facebook
Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws: Glasvezel voor Ooststellingwerf