Ons huis is connected

ONS HUIS IS ‘CONNECTED’
Wij zijn de familie Mesken en wij wonen sinds 2014 met veel plezier in Waskemeer. Ik werk in ons familiebedrijf en mijn vrouw werkt in het voortgezet onderwijs. Mijn werk als programmeur en IT-er maakt dat ik redelijk veel kennis heb van de aangeboden dienst glasvezel. Daarom was er ik snel bij om ons aan te melden voor een glasvezelaansluiting. Als gezin hebben we voor glasvezel gekozen, vanwege de snelheid en het geringe prijsverschil tussen Ziggo en glasvezel (Ziggo is €9 duurder op het moment van afsluiten, inclusief Eredivisie live). Daarnaast is er de behoefte aan meer data, zoals online backups maken van foto’s en video’s, beveiligingscamera’s en andere smarthome systemen, Netflix etc. De data behoefte zal alleen nog maar groeien, ook omdat onze kinderen nu nog klein zijn.
Online werken doen zowel mijn vrouw en ik. Op onze bedrijfslocatie maken we al gebruik van glasvezel. Maar ik werk zoals velen nu veel thuis. Ook thuis moet ik veel backups van de bedrijfsgegevens maken, waarbij een snelle verbinding noodzakelijk is. Ik help ook klanten, zowel op het werk als thuis, wereldwijd via internet met het oplossen van problemen met hun machines. Mijn vrouw werkt sinds de coronacrisis thuis. Zij doet dat in een online teamverband. Daarvoor deed ze dat ook, maar in mindere mate.
Ons huis is ‘connected’. Dat wil zeggen dat veel apparaten verbonden zijn met internet. Verlichting, zonnepanelen, zonnewering, verwarming en camera’s zijn allemaal op afstand te bekijken of te bedienen. Een ander punt is, dat als je op bepaalde tijdstippen (‘s avonds vooral) probeert een groot bestand te downloaden, je zal merken dat de snelheid langzamer is dan normaal.
Daarnaast vind ik dat glasvezel als investering voor je huis gezien moet worden. Ook de keuzevrijheid die geboden wordt is revolutionair. Je bent niet meer gebonden aan een dienstverlener zoals KPN of Ziggo. Je kunt je eigen dienstverlener kiezen. Hierdoor ontstaat marktwerking, met de consument als winnaar in de vorm van extra snel internet of uitgebreide televisie pakketten. In de aangeboden constructie van DFM word je ook voor een stukje eigenaar van het netwerk. Al met al sterke punten die de eenmalige investering van €250 rechtvaardigen.

Henk Mesken meldde zich een paar weken geleden als eerste inwoner van Ooststellingwerf aan voor de glasvezelcampagne van DFMopGlas. Aanleiding voor de, ietwat door coronamaatregelen uitgestelde, felicitaties van Anja Rombout – initiatiefnemer DFMopGlas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *