Glasvezel voor de middelgrote kernen

UPDATE

De glasvezelcampagne voor de middelgrote kernen in Súdwest en Noardwest Fryslân heeft op 8 juni de deadline bereikt. 

We zien dat de behoefte aan een goede verbinding in het gebied er zeker is, maar dat de doelstelling van 35% deelname nog niet gehaald is. Ons doel is en blijft glasvezel voor de hele Mienskip en daarom hebben we gekeken of er een vervolg mogelijk is. Wij gaan de komende tijd met de plaatselijke belangen, lokale verkopers en gemeente in gesprek om gezamenlijk invulling te geven aan een eventueel vervolg. We zullen vervolgens per kern bekijken wat mogelijk is.

Heb jij je aangemeld? Super, jouw aanmelding bij de dienstaanbieder van jouw keuze blijft staan. Je gaat uiteraard pas betalen als de aansluiting in huis is aangelegd. Ondertussen kunnen inwoners zich blijven aanmelden, zodat toename van het percentage mogelijk blijft.

Ben je of ken je een ondernemer op een bedrijventerrein? Goed nieuws! Voor bedrijventerreinen in een aantal kernen is ook een glasvezelcampagne van start gegaan om ook de zakelijke markt van glasvezel te kunnen voorzien. Je kunt meer informatie hierover vinden op glasvezelvoorfryslan.nl/bedrijventerreinen.

 

De coöperatie DFMopGlas maakt zich al jaren hard voor de aanleg van glasvezel in Friesland. Het doel van de coöperatie is om ervoor te zorgen dat álle inwoners van de dorpskernen en het buitengebied worden voorzien van glasvezel; met elkaar en voor elkaar. Vanuit die coöperatieve gedachte is DFMopGlas in 2019 een samenwerking gestart met Glasvezel buitenaf. Door samen op te trekken is het mogelijk om alle bewoners, die op dit moment nog niet in aanmerking komen voor glasvezel, een gunstig glasvezelaanbod te doen. Na succesvolle campagnes in De Fryske Marren en het buitengebied van Súdwest en Noardwest Fryslân zijn we bezig om ook voor de middelgrote kernen in Súd- en Noardwest Fryslân 35% bij aanmeldingen te krijgen. Zo hebben niet alleen de inwoners van het buitengebied, maar ook de inwoners van de middelgrote kernen binnenkort de mogelijkheid om gebruik te maken van de supersnelle verbinding.

Aanbod

Om te kunnen profiteren van de voordelen van glasvezel, sluit je een abonnement af bij een dienstaanbieder voor internet, televisie en/of telefonie. Naast dit abonnement betaal je een eenmalige bijdrage van €250,- aan de coöperatie voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de glasvezelaansluiting (deze betaal je als de aansluiting is gerealiseerd).

Bij het afsluiten van een abonnement word je automatisch lid van de coöperatie DFMopGlas U.A.  Dit lidmaatschap bedraagt € 10,- per jaar.

Huurwoningen

Ook woninghuurders kunnen een glasvezelaansluiting krijgen. Doe wel eerst de postcodecheck om te checken of uw huuradres in aanmerking komt. Geeft de postcodecheck “goed nieuws”, dan kunt u een glasvezelabonnement afsluiten. U heeft hiervoor geen toestemming nodig van de woningcoöperatie. Als vóór 8 juni 35% van de inwoners binnen én buiten de bebouwde kom dit ook heeft gedaan, legt DFMopGlas in samenwerking met Glasvezel buitenaf het netwerk aan.

Als huurder betaalt u alléén de kosten voor het abonnement voor internet en/of tv en telefonie. De kosten voor de bijdrage voor het gebruik van de aansluiting (€250,-) neemt DFMopGlas voor haar rekening. Let op; als u ervoor kiest zich online aan te melden moet u wel aanvinken dat u akkoord gaat met de aansluitbijdrage. Hiervan krijgt u geen factuur.

De dienstaanbieders

Wij leggen een open glasvezelnetwerk aan. Dat betekent dat verschillende dienstaanbieders hun diensten kunnen aanbieden via het glasvezelnetwerk. Je kunt nu kiezen uit de vijf onderstaande dienstaanbieders. Zij hebben verschillende pakketten die passen bij iedere situatie. Volop keuze dus en gegarandeerd dat je een pakket vindt dat aansluit op jouw persoonlijke wensen. Klik voor meer informatie of aanmelden op het logo.

Wil jij graag glasvezel? Meld je dan voor 8 juni 2020 aan bij één van bovenstaande dienstaanbieders en sluit een glasvezelabonnement af. Dit kan rechtstreeks bij een dienstaanbieder of via één van de onderstaande lokale verkopers. Heeft minimaal 35% van de inwoners zich aangemeld, dan komt er glasvezel!

Lokale verkopers

Heb je hulp nodig bij je keuze voor een glasvezelabonnement of wil je graag persoonlijk advies? Of wil je weten wat een glasvezelaansluiting betekent voor jouw binnenhuisinstallatie, zoals bekabeling en apparatuur? Bezoek één van de lokale elektro- en ICT-bedrijven in jouw buurt of maak een afspraak. Hieronder vind je een overzicht van onze lokale verkopers.

BijKluit
Elahuizen

Mardyk 10
0514-591333
www.bijkluit.nl

Friesland IT
Dronryp

De Alde mar 2
088-4004400
www.jansenprooffice.nl

Groenendal IT Computers Balk

Eigen Haard 20-A
0514-581888
www.groenendalit.nl

Hoekema Installatiebedrijf Woudsend

Vosseleane 22
06-51347329
www.hoekemainstallatie.nl

Karyon Computers
Harich

Westerein 23
0514-582325
www.karyon.nl

Multimedia Hendry Exmorra

Dorpsstraat 88
06-10816973

Optie1
Lemmer

Nieuwedijk 7
0514-533358
www.optie1.nl/lemmer

PCHulpFriesland
Bolsward

Gerrit Knopstraat 4
0515-796525
www.pchulpfriesland.nl

Forcys (Parrega)

Trekweg 68
8763MG Parrega
0515-560172
www.forcys.nl

Forcys (Sneek)

Kleinzand 26
8601BH Sneek
0515-419391
sneek@forcys.nl

Expert (Sneek)

Grootzand 34
8601 AX Sneek
0515 423 405
sneek@expert.nl

Sanitiem Visser

Sanitiem Visser
Noard 186
8711 AM Workum
info@sanitiemvisser.nl

Service Partner Brouwer
Blauwhuis

Dykslân 4
0515-579387
www.brouwerblauwhuis.nl

Wa.Wi.Totaal
Warns

Kampenspaed 4
0514-681755
www.wawitotaal.nl

Webish ICT
Franeker

Hertog van Saxenlaan 80
058-7676003
www.webish.nl

Reekers Installatiebedrijf
Woudsend

Vosseleane 16A
0514-591333
www.reekers.nl

Vreugdenhil Computers(Bolsward)

Snekerpoort 10
8701 HL Bolsward
0515 - 58 02 64
info@vreugdenhilcomputers.nl

De voordelen van glasvezel

klaarvoordetoekomst_rood

Klaar voor de toekomst

Steeds meer dagelijkse en vooral toekomstige ontwikkelingen vragen om een goede verbinding. Glasvezel kan oneindige hoeveelheden data aan. Daarmee ben je klaar voor de toekomst!

supersnelstabiel_rood

Snel en stabiel

Met glasvezel beschik je over je eigen aansluiting. Je hoeft jouw verbinding met niemand te delen en hebt nooit last van digitale spitsuren en storingen. Zo is jouw verbinding altijd snel en stabiel.

keuzevrijheid_rood

Keuzevrijheid

Je hebt de keuze uit verschillende dienstaanbieders, zodat je niet meer afhankelijk bent van maar één aanbieder. Dus nu en in de toekomst heb je altijd de vrijheid om over te stappen.

Upload = download

Met glasvezel is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Waar uploaden bij andere verbindingen vaak wel 20 keer langer duurt dan downloaden, is dit bij glasvezel gewoon gelijk. Wel zo handig... en snel!

waarvoorjegeld_rood

Waar voor je geld

Voor glasvezel ben je net zoveel geld kwijt als voor je huidige abonnement, maar dan mét de voordelen van glasvezel. Daarnaast betekent een glasvezelaansluiting vaak dat je eigen woning meer waard wordt. Een slimme keuze dus!

goedvoorhetmilieu_rood

Goed voor het milieu

Communicatie via glasvezel verbruikt weinig energie. Er komen geen giftige stoffen vrij in de grond en er is minder isolatiemateriaal nodig. Het netwerk heeft een lange levensduur en vereist weinig onderhoud.

Agenda

Wij organiseren vanaf 2 juni weer aanmeldavonden! Kom alles te weten over de campagne, de voordelen van glasvezel, de coöperatie, de kosten en de planning tijdens één van onze aanmeldavonden. Team DFMopGlas en de lokale verkopers zijn aanwezig om je vragen te beantwoorden én te helpen bij het afsluiten van een abonnement.

Heb je de livestream gemist? Bekijk de presentatie hier

klik hier voor de online informatieavond van DFMopGlas

Op deze datum bekijken we of de benodigde 35% is gehaald en de aanleg van glasvezel in de middelgrote kernen een GO of een NO GO krijgt. 

Nieuws en columns

Kijk voor de laatste updates, columns en vlogs onder NIEUWS

Video's uit Súdwest Fryslân

We spraken met Kees Alberts, Gerben Gerbrandy, Bas Oosterbaan en Jan de Boer over prangende vraagstukken met betrekking tot glasvezel. Jaap Bosma en Anja Rombout geven antwoord en lichten de glasvezelcampagne toe. Bert Veenstra en Jan ter Haar vertellen over hun rol in de glasvezelcampagne.