Glasvezel voor de kleine kernen

Wij organiseren vanaf 2 juni weer aanmeldavonden!

Kom alles te weten over de campagne, de voordelen van glasvezel, de coöperatie, de kosten en de planning tijdens één van onze aanmeldavonden. Team DFMopGlas en de lokale verkopers zijn aanwezig en beantwoorden je vragen over internet, televisie en telefonie en je kunt je direct aanmelden!

Volgens de RIVM richtlijnen mogen er maximaal 30 personen aanwezig zijn. Wij hanteren daarom vier tijdsblokken om voor een ieder de tijd te hebben. Aanmelden is noodzakelijk.

Ga naar deze pagina om je aan te melden

Goed nieuws! Na de succesvolle vraagbundelingscampagne in het buitengebied kunnen we daar in juni starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Naast het buitengebied worden ook de kernen met meer dan 35% aangesloten op glasvezel. Heb jij een abonnement afgesloten? Dan heb je een brief ontvangen over wat dit voor jouw adres betekent.

Om daadwerkelijk te kunnen starten zijn we momenteel volop bezig met de voorbereiding. 
Naast het opstellen van het convenant met de gemeente (Dit is de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel) wordt in nauwe samenwerking met de gemeente de aanlegroute en locaties van de benodigde POP stations bepaald. Deze POP stations zijn de de zogeheten “point of presence” kasten waarin de glasvezelkabels vanuit de woningen in het buitengebied worden aangesloten op het landelijk netwerk, in de kleine kernen op het netwerk van DFMopGlas. Tevens wordt nagegaan in hoeverre aanlegwerkzaamheden met andere partijen kunnen worden gecombineerd en of aanlegwerkzaamheden eerder of later moeten worden opgestart.
 

Er zijn nog een aantal kernen die de benodigde 35% aanmeldingen niet gehaald heeft. Kernen die nog niet voldoende deelname hebben, krijgen tot aan de start van de aanleg de tijd om alsnog op de 35% te komen. Voor de inwoners van de kernen in het zuiden van Súdwest Fryslân, zie onderstaand overzicht, betekent dit dat zij tot 8 juni de tijd hebben om een abonnement af te sluiten. De uiterste aanmelddatum voor de andere kernen volgt binnenkort.

Kleine kernen in het zuiden van Súdwest Fryslân

 

Kernen met minder dan 35% deelnameKernen met meer dan 35% deelname
DedgumAbbega
ExmorraAllingawier
FerwoudeBlauwhuis
FolsgareCornwerd
GaastGreonterp
GaastmeerHieslum
HemelumIdsegahuizum
HindeloopenIt Heidenskip
HommertsLongerhouw
JutrijpOudega
MolkwerumPiaam
OosthemSandfirden
ParregaTjerkwerd
SchraardWesthem
StavorenWolsum
Warns 
Wons 

Aanbod

Om te kunnen profiteren van de voordelen van glasvezel, sluit je een abonnement af bij een dienstaanbieder voor internet, televisie en/of telefonie. Naast dit abonnement betaal je een eenmalige bijdrage van €250,- aan de coöperatie voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de glasvezelaansluiting (deze betaal je als de aansluiting is gerealiseerd).

Bij het afsluiten van een abonnement word je automatisch lid van de coöperatie DFMopGlas U.A.  Dit lidmaatschap bedraagt € 10,- per jaar.

De dienstaanbieders

Wij leggen een open glasvezelnetwerk aan. Dat betekent dat verschillende dienstaanbieders hun diensten kunnen aanbieden via het glasvezelnetwerk. Je kunt nu kiezen uit de vijf onderstaande dienstaanbieders. Zij hebben verschillende pakketten die passen bij iedere situatie. Volop keuze dus en gegarandeerd dat je een pakket vindt dat aansluit op jouw persoonlijke wensen. Klik voor meer informatie of aanmelden op het logo.

Wil jij graag glasvezel? Meld je dan vóór de start van de aanleg aan bij één van bovenstaande dienstaanbieders en sluit een glasvezelabonnement af. Dit kan rechtstreeks bij een dienstaanbieder of via één van de onderstaande lokale verkopers. Heeft minimaal 35% van de inwoners in jouw kern zich aangemeld, dan komt er glasvezel!

Lokale verkopers

Heb je hulp nodig bij je keuze voor een glasvezelabonnement of wil je graag persoonlijk advies? Of wil je weten wat een glasvezelaansluiting betekent voor jouw binnenhuisinstallatie, zoals bekabeling en apparatuur? Bezoek één van de lokale elektro- en ICT-bedrijven in jouw buurt of maak een afspraak. Hieronder vind je een overzicht van onze lokale verkopers.

BijKluit
Elahuizen

Mardyk 10
0514-591333
www.bijkluit.nl

Friesland IT
Dronryp

De Alde mar 2
088-4004400
www.frieslandit.nl

Groenendal IT Computers Balk

Eigen Haard 20-A
0514-581888
www.groenendalit.nl

Hoekema Installatiebedrijf Woudsend

Vosseleane 22
06-51347329
www.hoekemainstallatie.nl

Karyon Computers
Harich

Westerein 23
0514-582325
www.karyon.nl

Multimedia Hendry Exmorra

Dorpsstraat 88
06-10816973

Optie1
Lemmer

Nieuwedijk 7
0514-533358
www.optie1.nl/lemmer

PCHulpFriesland
Bolsward

Gerrit Knopstraat 4
0515-796525
www.pchulpfriesland.nl

Service Partner Brouwer
Blauwhuis

Dykslân 4
0515-579387
www.brouwerblauwhuis.nl

Wa.Wi.Totaal
Warns

Kampenspaed 4
0514-681755
www.wawitotaal.nl

Webish ICT
Franeker

Hertog van Saxenlaan 80
058-7676003
www.webish.nl

Reekers Installatiebedrijf
Woudsend

Vosseleane 16 A
0514-591333
www.reekers.nl

De voordelen van glasvezel

klaarvoordetoekomst_rood

Klaar voor de toekomst

Steeds meer dagelijkse en vooral toekomstige ontwikkelingen vragen om een goede verbinding. Glasvezel kan oneindige hoeveelheden data aan. Daarmee ben je klaar voor de toekomst!

supersnelstabiel_rood

Snel en stabiel

Met glasvezel beschik je over je eigen aansluiting. Je hoeft jouw verbinding met niemand te delen en hebt nooit last van digitale spitsuren en storingen. Zo is jouw verbinding altijd snel en stabiel.​

keuzevrijheid_rood

Keuzevrijheid

Je hebt de keuze uit verschillende dienstaanbieders, zodat je niet meer afhankelijk bent van maar één aanbieder. Dus nu en in de toekomst heb je altijd de vrijheid om over te stappen.

uploaddownload_rood

Upload = download

Met glasvezel is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Waar uploaden bij andere verbindingen vaak wel 20 keer langer duurt dan downloaden, is dit bij glasvezel gewoon gelijk. Wel zo handig... en snel!​

waarvoorjegeld_rood

Waar voor je geld

Voor glasvezel ben je net zoveel geld kwijt als voor je huidige abonnement, maar dan mét de voordelen van glasvezel. Daarnaast betekent een glasvezelaansluiting vaak dat je eigen woning meer waard wordt. Een slimme keuze dus!​

goedvoorhetmilieu_rood

Goed voor het milieu

Communicatie via glasvezel verbruikt weinig energie. Er komen geen giftige stoffen vrij in de grond en er is minder isolatiemateriaal nodig. Het netwerk heeft een lange levensduur en vereist weinig onderhoud.​

Agenda

Hieronder vind je alle belangrijke data rondom de aanleg van het glasvezelnetwerk en de mogelijkheid om aangesloten te worden.

Op deze datum bekijken we of de benodigde deelname van 35% is gehaald in de kernen die nog niet voldoende deelname hebben. Heeft jouw kern de 35% toch gehaald? Dan wordt ook jouw kern aangesloten op het netwerk.  

Contact

Meer informatie
Heb je vragen over het glasvezelproject? Dan kun je telefonisch contact opnemen. Dit kan op telefoonnummer
088 – 75 85 800 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Facebook
Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws: Facebook voor Fryslân