Glasvezel voor de kleine kernen

De coöperatie DFMopGlas maakt zich al jaren hard voor de aanleg van glasvezel in Friesland. Het doel van de coöperatie is om ervoor te zorgen dat álle inwoners van de dorpskernen en het buitengebied worden voorzien van glasvezel; met elkaar en voor elkaar. Vanuit die coöperatieve gedachte is DFMopGlas in 2019 een samenwerking gestart met Glasvezel buitenaf. Door samen op te trekken is het mogelijk om alle bewoners, zowel binnen als buiten de bebouwde kom, een glasvezelaanbod te doen.

Glasvezelcampagne voor de kleine kernen

Om te kunnen starten met de aanleg voor de kernen is 35% deelname nodig. Daarom is DFMopGlas vorig jaar een glasvezelcampagne gestart voor de kleine kernen. Hoewel een deel van de kleine kernen in Noardwest Fryslân ten zuiden van de A31 en een groot deel van de kleine kernen in Súdwest Fryslân al een mooi percentage heeft gehaald, zijn we er nog niet helemaal. Daarom krijgen alle bewoners die zich nog niet hebben aangemeld tot 8 juni de tijd om zich alsnog aan te melden.

Informatieavonden

De glasvezel informatieavonden worden in navolging van de richtlijnen van het RIVM in verband met de ontwikkelingen van het coronavirus afgelast. We zullen zodra het mogelijk is nieuwe bijeenkomsten plannen. Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op en volg ons op Facebook voor de actuele informatie.

Aanbod

Om te kunnen profiteren van de voordelen van glasvezel, sluit je een abonnement af bij een dienstaanbieder voor internet, televisie en/of telefonie. Naast dit abonnement betaal je een eenmalige bijdrage van €250,- aan de coöperatie voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de glasvezelaansluiting (deze betaal je als de aansluiting is gerealiseerd).

Bij het afsluiten van een abonnement word je automatisch lid van de coöperatie DFMopGlas U.A.  Dit lidmaatschap bedraagt € 10,- per jaar.

De dienstaanbieders

Wij leggen een open glasvezelnetwerk aan. Dat betekent dat verschillende dienstaanbieders hun diensten kunnen aanbieden via het glasvezelnetwerk. Je kunt nu kiezen uit de vijf onderstaande dienstaanbieders. Zij hebben verschillende pakketten die passen bij iedere situatie. Volop keuze dus en gegarandeerd dat je een pakket vindt dat aansluit op jouw persoonlijke wensen. Klik voor meer informatie of aanmelden op het logo.

Wil jij graag glasvezel? Meld je dan voor 8 juni 2020 aan bij één van bovenstaande dienstaanbieders en sluit een glasvezelabonnement af. Dit kan rechtstreeks bij een dienstaanbieder of via één van de onderstaande lokale verkopers. Heeft minimaal 35% van de inwoners zich aangemeld, dan komt er glasvezel!

Lokale verkopers

Heb je hulp nodig bij je keuze voor een glasvezelabonnement of wil je graag persoonlijk advies? Of wil je weten wat een glasvezelaansluiting betekent voor jouw binnenhuisinstallatie, zoals bekabeling en apparatuur? Bezoek één van de lokale elektro- en ICT-bedrijven in jouw buurt of maak een afspraak. Hieronder vind je een overzicht van onze lokale verkopers.

BijKluit
Elahuizen

Mardyk 10
0514-591333
www.bijkluit.nl

Friesland IT
Dronryp

De Alde mar 2
088-4004400
www.frieslandit.nl

Groenendal IT Computers Balk

Eigen Haard 20-A
0514-581888
www.groenendalit.nl

Hoekema Installatiebedrijf Woudsend

Vosseleane 22
06-51347329
www.hoekemainstallatie.nl

Karyon Computers
Harich

Westerein 23
0514-582325
www.karyon.nl

Multimedia Hendry Exmorra

Dorpsstraat 88
06-10816973

Optie1
Lemmer

Nieuwedijk 7
0514-533358
www.optie1.nl/lemmer

PCHulpFriesland
Bolsward

Gerrit Knopstraat 4
0515-796525
www.pchulpfriesland.nl

Service Partner Brouwer
Blauwhuis

Dykslân 4
0515-579387
www.brouwerblauwhuis.nl

Wa.Wi.Totaal
Warns

Kampenspaed 4
0514-681755
www.wawitotaal.nl

Webish ICT
Franeker

Hertog van Saxenlaan 80
058-7676003
www.webish.nl

Reekers Installatiebedrijf
Woudsend

Vosseleane 16 A
0514-591333
www.reekers.nl

De voordelen van glasvezel

klaarvoordetoekomst_rood

Klaar voor de toekomst

Steeds meer dagelijkse en vooral toekomstige ontwikkelingen vragen om een goede verbinding. Glasvezel kan oneindige hoeveelheden data aan. Daarmee ben je klaar voor de toekomst!

supersnelstabiel_rood

Snel en stabiel

Met glasvezel beschik je over je eigen aansluiting. Je hoeft jouw verbinding met niemand te delen en hebt nooit last van digitale spitsuren en storingen. Zo is jouw verbinding altijd snel en stabiel.​

keuzevrijheid_rood

Keuzevrijheid

Je hebt de keuze uit verschillende dienstaanbieders, zodat je niet meer afhankelijk bent van maar één aanbieder. Dus nu en in de toekomst heb je altijd de vrijheid om over te stappen.

uploaddownload_rood

Upload = download

Met glasvezel is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Waar uploaden bij andere verbindingen vaak wel 20 keer langer duurt dan downloaden, is dit bij glasvezel gewoon gelijk. Wel zo handig... en snel!​

waarvoorjegeld_rood

Waar voor je geld

Voor glasvezel ben je net zoveel geld kwijt als voor je huidige abonnement, maar dan mét de voordelen van glasvezel. Daarnaast betekent een glasvezelaansluiting vaak dat je eigen woning meer waard wordt. Een slimme keuze dus!​

goedvoorhetmilieu_rood

Goed voor het milieu

Communicatie via glasvezel verbruikt weinig energie. Er komen geen giftige stoffen vrij in de grond en er is minder isolatiemateriaal nodig. Het netwerk heeft een lange levensduur en vereist weinig onderhoud.​

Agenda

Informatieavonden

Het coronavirus brengt veel onzekerheden met zich mee en veel vragen.Voor iedereen is dit eenuitzonderlijke situatie inwij doen ons best om je zo snel mogelijk te informeren over de stand van zaken. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en hebben derhalve alle informatieavonden tot en met 6 april afgelast. Houd de website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Op deze datum bekijken we of de benodigde 35% is gehaald en de aanleg van glasvezel in de kleine kernen een GO of een NO GO krijgt.

Contact

Meer informatie
Heb je vragen over het glasvezelproject? Dan kun je telefonisch contact opnemen. Dit kan op telefoonnummer
088 – 75 85 800 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Facebook
Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws: Facebook voor Fryslân