Kleine kernen ten zuiden van de A31 (Noardwest Fryslân): update

Deze week werd bekendgemaakt dat de kleine kernen ten zuiden van de A31 nog extra tijd krijgen. In de kernen Achlum, Baaium, Blessum, Boksum, Deinum, Herbaijum, Hitzum, Marsum (ten zuiden van de A31), Schalsum, Spannum, Tzum, Winsum, Wjelsryp en Zweins hebben veel bewoners zich al aangemeld voor glasvezel, alleen zijn er nog niet. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het nog mogelijk is en daarom krijgen de bewoners nog tot 1 oktober de tijd om zich aan te melden bij één van de vijf dienstaanbieders.

Overzicht benodigde aantallen
Vijf, bijna zes, kernen zitten gemiddeld boven de 35% en leveren hiermee een goede bijdrage aan het benodigde totaal percentage voor de kernen ten zuiden van de A31. Dit geeft echter nog geen zekerheid voor deze dorpen. Wil jij graag glasvezel in jouw woonplaats? Dan is het belangrijk dat de hele “mienskip” ervoor gaat en gezamenlijk de 35% wordt gehaald. Wat dit in aantallen betekent kun je in het onderstaande overzicht zien. Dit lijkt misschien veel, maar als we er met zijn allen voor gaan is dit voor 1 oktober zeker haalbaar!

Hulp of advies nodig?
Heb je nog vragen over glasvezel, twijfel je nog of heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? De lokale verkopers helpen jou graag. Uiteraard kun je ook rechtstreeks contact opnemen met één van de dienstaanbieders. Heb je liever persoonlijk advies? Ga dan langs bij een lokale verkoper of bezoek nog een informatieve inschrijfavond in de buurt. Ook dit stappenplan kan helpen in het maken van een keuze: Waarom glasvezel?

Donderdag 26 september | 19.30 – 21.30 uur | Bergsma, Sibadawei 2 in Easterein
Vrijdag 27 september | 19.30 – 21.30 uur | MFC Piersstee, Harlingerweg 26A in Kimswerd

Aanmelden
Overtuigd van de voordelen van glasvezel? Aanmelden kan door bij één van de vijf dienstaanbieders een abonnement af te sluiten. Dit kan via een lokale verkoper, op een inschrijfavond, rechtstreeks bij een dienstaanbieder (telefonisch of online) of via vergelijkingswebsite HelloworldGlasvezel.nl.

Succes met het maken van jouw keuze! Op naar de 35%!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *