Glasvezel binnen de bebouwde kom: alles even op een rijtje!

De bewoners van de kleine kernen in Súdwest Fryslân kunnen zich nog tot 1 oktober 2019 aanmelden voor een glasvezelaansluiting. Op die datum bekijken we of 35% van de bewoners binnen de bebouwde kom in Súdwest Fryslân een abonnement heeft afgesloten en we naast het buitengebied ook de kernen kunnen voorzien van glasvezel. Gemiddeld zit héél Súdwest Fryslân nu op 21%. Nog 14% te gaan dus! 

Met nog drie weken te gaan komt de keuze voor glasvezel steeds dichterbij. Wij begrijpen dat deze keuze best lastig kan zijn. Want waarom zou je voor glasvezel moeten kiezen? Zeker als je nu tevreden bent over jouw huidige aanbieder. En als je dan voor glasvezel kiest, voor welke aanbieder kies ik en hoe maak ik die keuze? Wij hebben een stappenplan (voor inwoners binnen de bebouwde kom) gemaakt, waarin we alle stappen nog eens op een rijtje hebben gezet. Ook hebben wij de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop op papier gezet.

Informatieve inschrijfavonden
Heb je nog vragen of advies nodig bij het maken van een keuze? Bezoek dan één van onze informatieve inschrijfavonden. Tijdens deze avonden geven we jou graag nog wat extra informatie en staan de lokale verkopers en ambassadeurs klaar voor het beantwoorden van jouw vragen. Ook helpen zij graag met het afsluiten van een abonnement.

Datum Tijd Locatie
Donderdag 12 september 20.00 – 21.30 uur De Foeke, Nieuwstad 49 in Hindeloopen
Maandag 16 september 20.00 – 21.30 uur Herberg de Gekroonde Leeuw, Sytzamaweg 15 in Arum
Dinsdag 17 september 20.00 – 21.30 uur MFC de Mande, Tramstrjitte 2A in Nijland
Woensdag 18 september 20.00 – 21.30 uur Dorpshuis De Driuwpôlle, Lynbaen 15 in Woudsend
Woensdag 18 september 19.30 – 21.30 uur Dorpshuis de Spylder, Buorren 23 in Warns
Dinsdag 24 september 20.00 – 21.30 uur Doarpshûs It Nije Formidden, Doarpshûsleane 1 in Ysbrechtum
Woensdag 25 september 20.00 – 21.30 uur Dorpshuis De Trijesprong, Buorren 30 in Raerd

De komende weken worden er nog meer avonden georganiseerd. Houd onze website in de gaten voor het actuele overzicht.

Overzicht minimaal aantal benodigde aansluitingen
Steeds meer kernen zitten boven de 35% en leveren hiermee een positieve bijdrage aan het totaal percentage voor Súdwest Fryslân. Ook zijn er kernen waar het aantal aanmeldingen nog wat achter blijft. Gemiddeld zit héél Súdwest Fryslân nu op 21%. Nog 14% te gaan dus! Het onderstaande overzicht laat zien hoeveel aanmeldingen er minimaal nog nodig zijn per kern voor het behalen van het de benodigde 35%. In de kernen met een vinkje hebben veel bewoners zich al aangemeld. Om er zeker van te zijn dat er ook daadwerkelijk glasvezel komt in jouw woonplaats, is het ook voor deze kernen belangrijk dat het aantal aanmeldingen blijft toenemen. Vind jij het belangrijk dat er glasvezel komt in Súdwest Fryslan? Enthousiasmeer dan zoveel mogelijk buurt- en dorpsgenoten om ook te kiezen voor glasvezel!