Gebied rondom Schingen en Slappeterp krijgt glasvezel!

Het gebied rondom Schingen en Slappeterp krijgt op verzoek van het dorpsbelang alsnog glasvezel! Het enthousiasme voor snel internet via glasvezel is groot en veel inwoners in en rondom de dorpen Schingen en Slappeterp hebben gekozen voor het aanbod van Glasvezel buitenaf en DFMopGlas.

Vorige week werd bekend dat in het buitengebied ten noorden van de A31 op dit moment helaas geen glasvezel wordt aangelegd door Glasvezel buitenaf. Slecht nieuws voor de inwoners van Schingen en Slappeterp.

Doarpsbelang Skingen – Slappeterp geeft aan: “De vraag naar snel internet in onze gemeenschap is groot. Als dorpsbelang hebben wij ons dan ook samen met de inwoners ingezet voor de komst van een glasvezelnetwerk. We hebben een informatieavond georganiseerd en een groot deel van onze inwoners had zich aangemeld in de campagne. Dat het uiteindelijk niet doorging, kwam als een teleurstelling.”

Op verzoek van het dorpsbelang
Het Doarpsbelang Skingen – Slappeterp liet het er niet bij zitten en ging in gesprek met Glasvezel buitenaf en DFMopGlas. Het verzoek om het gebied rondom Schingen en Slappeterp alsnog mee te nemen in de aanleg werd positief beantwoord. Ruim 50% van de bewoners rondom Schingen en Slappeterp had zich al aangemeld en het is voor Glasvezel buitenaf en DFMopGlas mogelijk om dit gebied mee te nemen in de eerder aangekondigde aanleg. Goed nieuws voor de bewoners rondom Schingen en Slappeterp! De grote vraag naar glasvezel wordt op deze manier op verzoek van het dorpsbelang alsnog beantwoord!

Andries Idzerda namens het Doarpsbelang Skingen – Slappeterp: “We zijn heel blij dat Glasvezel buitenaf en DFMopGlas naar ons geluisterd hebben en ons gebied alsnog meenemen in de aanleg van het glasvezelnetwerk!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *