Glasvezel voor het buitengebied

Goed nieuws! Het buitengebied van Súdwest Fryslân én Noardwest Fryslân ten zuiden van A31 krijgt glasvezel! Ruim 50% van de inwoners buiten de bebouwde kom heeft namelijk een glasvezelabonnement afgesloten. Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereidingen van de aanleg. Heb jij een abonnement afgesloten? Dan ontvang je binnenkort meer informatie over de planning.

De coöperatie DFMopGlas maakt zich al jaren hard voor de aanleg van glasvezel in Friesland. Het doel van de coöperatie is om ervoor te zorgen dat álle inwoners van de dorpskernen en het buitengebied worden voorzien van glasvezel; met elkaar en voor elkaar. Vanuit die coöperatieve gedachte is DFMopGlas in 2019 een samenwerking gestart met Glasvezel buitenaf. Door samen op te trekken is het mogelijk om alle bewoners, zowel binnen als buiten de bebouwde kom, een glasvezelaanbod te doen.

 

Hoe ziet het proces eruit?

Wij zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen van de aanleg. Eerst komt de aannemer bij jou thuis kijken (“Schouwen”) waar de glasvezelkabel de woning binnenkomt en waar hij het glasvezelmodem kan plaatsen. Vervolgens gaat hij aan de slag met de aanleg van het glasvezelnetwerk in je weg en komt er een glasvezelkabel van de weg naar jouw woning. Eén van onze monteurs zorgt dat de glasvezel in je woning, meestal in de meterkast, wordt aangesloten. Vervolgens installeert een installatiemonteur of jijzelf de apparatuur voor televisie, internet en/of telefonie. Hierna activeert de dienstaanbieder je abonnement, zodat je gebruik kunt maken van razendsnel internet, interactieve televisie en voordelig bellen.

Hoe krijg je glasvezel?

Aanmelden is nog mogelijk! Om te kunnen profiteren van de voordelen van glasvezel, sluit je een abonnement af bij een dienstaanbieder voor internet, televisie en/of telefonie. Naast dit abonnement betaal je een vastrechtvergoeding aan Glasvezel buitenaf voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de glasvezelaansluiting (deze betaal je als de aansluiting is gerealiseerd). Hierbij kun je kiezen uit een maandelijkse vastrechtvergoeding van €13,11 of een eenmalige afkoop van €1.600,-.

De dienstaanbieders

Wij leggen een open glasvezelnetwerk aan. Dat betekent dat verschillende dienstaanbieders hun diensten kunnen aanbieden via het glasvezelnetwerk. Je kunt nu kiezen uit de vijf onderstaande dienstaanbieders. Zij hebben verschillende pakketten die passen bij iedere situatie. Volop keuze dus en gegarandeerd dat je een pakket vindt dat aansluit op jouw persoonlijke wensen. Klik voor meer informatie of aanmelden op het logo.

Wil jij graag glasvezel? Meld je dan aan bij één van bovenstaande dienstaanbieders en sluit een glasvezelabonnement af.

Contact

Meer informatie
Heb je vragen over het glasvezelproject? Dan kun je telefonisch contact opnemen. Dit kan op telefoonnummer
088 – 75 85 800 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Facebook
Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws: “Facebooklink”