Buitengebied én merendeel dorpskernen De Fryske Marren krijgen glasvezel

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van de gemeente De Fryske Marren. Onze campagne in de Fryske Marren liep gisteren ten einde en er komt glasvezel! Gisteren maakten we bekend dat de deelnamedrempel met 55,4% in het buitengebied ruim is behaald. Het is nu zeker, het buitengebied krijgt glasvezel!

Ook voor de dorpskernen zijn er veel aanmeldingen binnengekomen. Maar liefst 24 van de 33 dorpen hebben de benodigde deelnamedrempel van 35% gehaald, sommige dorpen zelfs veel meer dan het benodigde percentage, en krijgen glasvezel! Voor de overige 9 dorpen is de eindstreep in zicht. Omdat DFMopGlas en Glasvezel buitenaf glasvezel voor iedereen in het gebied willen realiseren, krijgen de inwoners van deze 9 dorpen extra tijd om zich aan te melden. “Wij hebben alle vertrouwen dat dit gaat lukken”, aldus Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Glasvezel voor de hele mienskip
DFMopGlas en Glasvezel buitenaf zijn blij dat deze eerste mijlpaal is bereikt. Jaap Bosma, initiatiefnemer van DFMopGlas: “Wij hebben ons altijd hard gemaakt voor glasvezel voor íedereen in De Fryske Marren. De garantie dat de inwoners in het buitgebied glasvezel krijgen, willen we uiteraard ook aan de inwoners van álle 33 dorpskernen geven. Dat de drempel in het buitengebied en in het merendeel van de dorpskernen is gehaald, geeft ons vertrouwen dat het in de laatste 9 kernen ook goedkomt.”

Het komt er! Zekerheid voor inwoners buitengebied
In het buitengebied van De Fryske Marren koos ruim voldoende inwoners voor glasvezel. Zij kozen hiermee voor glasvezel voor de hele Mienskip. Met deze positieve uitkomst starten DFMopGlas en Glasvezel buitenaf de aanleg van glasvezel voor álle inwoners van het buitengebied die een abonnement hebben afgesloten.

Glasvezel voor heel Súdwest Fryslân
Ook in Súdwest Fryslân is glasvezel voor de hele mienskip in zicht en stromen de aanmeldingen binnen. De bewoners uit de dorpskernen en het buitengebied kunnen zich nog tot 10 juli aanmelden bij één van de vijf dienstaanbieders. Volgende week maken we bekend of de aanleg van glasvezel een GO/NO GO krijgt. Laten we ook hier met zijn allen kiezen voor glasvezel!